Πολυτελείς μεταφορές στη Τήνο

Πύργος - Πάνορμος - Κιόνια


Είναι το μεγαλύτερο χωριό του νησιού. Είναι γνωστό για τους καλλιτέχνες και τα μουσεία του. Στον Πύργο, υπάρχουν 3 μουσεία. Το Μουσείο Τηνίων Καλλιτεχνών, το Μουσείο-Σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά και το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας. Επίσης, εδώ εδρεύει και η Σχολή Καλών Τεχνών. Στο κέντρο του χωριού, υπάρχει μια πλατεία με ένα μεγάλο δέντρο (Platanus), όπου στη σκιά του μπορείτε να απολαύσετε το καφέ σας αλλά και πολλά τοπικών νόστιμα γλυκών.

Μετά τον Πύργο είναι ο Πάνορμος
Ο Πάνορμος είναι ένα μοναδικής ομορφιάς ψαροχώρι στα Βόρεια του νησιού, ένα φυσικό γραφικό λιμανάκι με ψαροταβέρνες δίπλα στο κύμα. Πρόκειται για το επίνειο του Πύργου και ένας από τους πιο όμορφους προορισμούς στην Τήνο. Αυτός ο παράλιος οικισμός ήταν από παλιά ένα από τα δύο σημαντικότερα λιμάνια του νησιού, κέντρο διαμετακομιστικού εμπορίου στον προηγούμενο αιώνα. Με δεκάδες καΐκια έφταναν τα εμπορεύματα της Έξω Μεριάς στον Πάνορμο και μεταξύ αυτών σιτάρι από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που το άλεσμά του έδινε δουλειά στη συστάδα των ερειπωμένων σήμερα ανεμόμυλων στην ανατολική και νότια κορυφογραμμή του Πύργου.

Το λιμάνι σήμερα έχει δυνατότητα υποδοχής και ελλιμενισμού μικρών αλιευτικών και τουριστικών σκαφών. Εδώ μπορεί κανείς να απολαύσει ένα ωραίο μπάνιο σε καθαρές αμμουδιές (Αγία Θάλασσα, Καβαλουρκό, Ρόχαρι) και νόστιμο φαγητό με φρέσκο ψάρι στις ταβέρνες του, αντικρίζοντας το νησάκι του Πλανήτη με τον ερειπωμένο φάρο του.

Κατά την επιστροφή θα περάσουμε από τα Κιόνια
Μόλις τρία χιλιόμετρα από την πόλη της Τήνου, τα Κιόνια, πάνω σε ένα όμορφο παραλιακό δρόμο, έχουν τον αρχαιολογικό χώρο του αρχαίου ναού αφιερωμένου στον Ποσειδώνα και τη γυναίκα του, την Αμφιτρίτη. Η παράδοση λέει πως στην αρχαιότητα η Τήνος ήταν γεμάτη από φίδια, γι' αυτό ονομαζόταν Οφιούσα. Από αυτά την απάλλαξε ο Ποσειδώνας, και οι αρχαίοι Τηνιακοί έχτισαν, ευχαριστώντας τον, αυτόν τον ναό αφιερωμένο στο θεό της θάλασσας. Ακριβώς δίπλα στον αρχαιολογικό χώρο είναι το σύγχρονο θέρετρο των Κιονίων, με πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες, το ξενοδοχείο Tinos Beach και αρκετά καταλύματα για ενοικίαση δίπλα στο ξενοδοχείο και πίσω από αυτό. Το καλοκαίρι υπάρχει συγκοινωνία από και προς την πόλη περίπου κάθε μία ώρα. Η παραλία είναι μεγάλη (εκτείνεται σε μήκος μεγαλύτερο από ένα χιλιόμετρο) και ακριβώς δίπλα της υπάρχει στρωμένος δρόμος.


Υπηρεσίες ταξί Τήνος


Συμπληρώστε την φόρμα TAXI και θα σας καλέσουμε εμείς για την επιβεβαίωση.

Λιμάνι, Παραδόσεις, Μεταφορά επιβατών, Μεταφορά κατοικίδιων, Γάμος - Βάπτιση, Μεταφορά κλινήρων